Candini intenta, sense èxit, canviar el vot del PSC i el PP pel nou Salicrú

L’acte final per ubicar la nova escola Salicrú a la Fàbrica Llobet-Guri va tenir un epíleg inesperat. En un intent d’aconseguir el màxim consens per l’aprovació d’un conveni que aportarà 5 milions d’euros de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Candini va prendre la paraula. L’alcaldessa, dirigint-se un per un a cadascún dels regidors del PSC (5) i del PP (2) i anomenant-los pel nom, va fer un últim intent de canviar el sentit del seu vot. Passar del no, a l’abstenció.

No se’n va sortir i el conveni, de col.laboració entre l’Ajuntament de Calella i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per a la cessió d’usos de l’espai de la Fàbrica, es va aprovar amb 8 vots a favor (CiU), 7 en contra (PSC i PP) i 2 abstencions (ERC). Els va demanar “abans d’aixecar el braç del no, pensèu-vos-ho molt bé”. Aquest és un extracte de la seqüència final Salicru Montserrat Candini (canvi vot)

Des del PSC, el regidor i ex-alcalde, Josep Maria Juhé defensa la coherència del seu no, en funció d’un projecte de ciutat al qual no estan disposats a renunciar. En unes declaracions a infocalella, considera que la interpel.lació individual de l’alcaldessa estava de més Salicru Josep Maria Juhe (no correcte)

Mentre el ‘no’ del PSC per ubicar l’escola a la Fàbrica ha estat ferm des del primer dia, la negativa del PP es va gestar a les comissions informatives, quan van veure que les clàusules del conveni fan referència al nou Salicrú i també a la futura Escola Oficial d’Idiomes. Dos convenis en un de sol, sota el paraigua d’un ‘petit campus educatiu’. El màxim representant dels populars a Calella, Miquel Campoy atribueix al cansament físic de Candini la seva acció Salicru Miquel Campoy (canvi vot)

La posició d’ERC
La regidora d’Esquerra Republicana, Cristina Gómez va generar un moment de suspens quan, després de la seva primera intervenció, es va guardar per més endavant el sentit del seu vot sobre el conveni que s’havia d’aprovar. Per un moment, va fer creure que el ‘no’ era una possibilitat Salicru Cristina Gomez (sentit vot)

Esquerra tenia la clau de tot plegat, però la va cedir. Tot i insistir una vegada i una altra que la Fàbrica no és el lloc que més els agrada per al nou Salicrú, va confirmar la seva abstenció. A canvi, que del text del conveni, es retirés una frase en què es feia referència (per part dels tècnics de la Generalitat), a la impossibilitat de l’encaix de l’escola als terrenys de Joan Corominas. Convergència i Unió hi va accedir, saltant-se la recomanació que ells mateixos van qualificar de “sorpresa majúscula”, amb què la Generalitat els deia “no tocar ni una coma” del conveni. Probablement, el nou Salicrú a la Fàbrica podria entrar en funcionament el setembre del 2016.

Share
One Response to Candini intenta, sense èxit, canviar el vot del PSC i el PP pel nou Salicrú
  1. Francesc Membrives Respon

    És molt important que es conegui bé qui ha fet possible aquesta escola (CIU i Esquerra) i qui va votar en contra de la nova escola. I tot i que els hi dolgui sentir-ho PP I PSC VAREN VOTAR EN CONTRA DEL SALICRÚ, això és un fet, la resta és politiquex. Si per ells fos els nostres nens és fo…. s´estarien 15 anys més en aquella escola precària, perillosa, mal comunicada i aïllada del poble. Trist, molt trist que que el seu model de ciutat passi per rebutjar una escola. Que hi haguessin posat a la Llobet el PSC, un casino? Gràcies de nou a CIU i Esquerra, i jo ja tinc molt clar qui NO votaré les properes eleccions, PSC i PP.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.