Raúl suma una nova il.lusió que es diu Dani Aranda

Dani Aranda i Raúl, el pare del nen malalt, creuen la improvisada línia d'arribada. Repte aconseguit. Foto: Tino ValduviecoEn Dani Aranda ha completat aquest dissabte un ironman, descalç! 3.800 metres nedant, 180 en bicicleta i els 42 quilòmetres d’una marató. Durant els últims quilòmetres de la cursa a peu, al costat de Raúl, el pare del nen malalt de la síndrome de Dravet li ha dit “l’agraït sóc jo“. I és que aquesta és una de les grans qualitats humanes del nostre triatleta. El canetenc ha completat el primer dels dos ironmans consecutius, amb què vol donar a conéixer aquesta malaltia, rara, que afecta a una persona de cada 20.000 al món. El segon, aquest diumenge, però ja amb sabatilles. Ho ha donat tot per una família amb qui només s’ha intercanviat fins aquest dissabte, correus electrònics i trucades de telèfon. Va saber de la malaltia a través de les xarxes socials i es va sumar al projecte “Las ilusiones de Raúl“. Aquesta és la cronologia d’un dia inolvidable.

En Dani provant la temperatura de l'aigua, abans de començar el repte. Foto: carlespascual.cat7.30h. En Dani ja s’està preparant al box que li ha cedit el Team Calella Triatló. Ha arribat el dia. L’hora de sortida, les 8. El mar, després de la tempesta del dia anterior, no està malament. El vent de nord que ha bufat durant la nit s’ha endut l’onatge, tot i que les ones no han desaparegut del tot. Camí de la platja, anem conversant amb ell. Ens reconeix que el mòbil “se li ha col.lapsat” durant la nit i que té molts de nervis Dani Aranda (previa)

7.50h. A la platja, una trentena de persones esperen l’arribada del Dani. Molts familiars, molts amics i aquells que l’acompanyaran a l’aigua per cobrir els 3.800 metres. Però entre tots ells, hi és en Raúl. El pare del nen que pateix la malaltia del síndrome de Dravet i que ha vingut des de València per ser al costat del triatleta. Allà, s’hi troben, s’abracen i conversen una estona, abans que en Dani es llenci a l’aigua Dani Aranda i Raul (conversa)

8.05h. En Dani comença el seu repte. L’acompanyen a l’aigua uns quants nedadors que no el deixen sol en cap moment. També dos caiacs de seguiment. Quan ja els perdem de vista, en Raúl, se’ns acosta i conversem una estona sobre el seu fill. Aquesta setmana ha tingut una nova recaiguda i el procés torna a començar: establitzar-lo per evitar que se li ralentitzi el cor; oxígen i cap a l’hospital. En Raúl ens confirma que els últims metres de la triatló els correrà amb en Dani Raul (conversa amb pare)

Dani Aranda surt de l'aigua després de completar els 3.800 metres. Foto: carlespascual.cat9.35h. Després d’una hora i mitja a l’aigua, en Dani deixa enrera la prova de la natació. Els 3.800 metres. Arriben tots junts, però li cedeixen el protagonisme i és ell qui surt el primer de l’aigua. L’enganxem a la sortida, somrient, com sempre i entre aplaudiments de la gent que el rep Dani Aranda (natacio)
En Dani surt de Calella, per iniciar els 180 quilòmetres en bici. Descalç. Foto: carlespascual.cat9.50h. Fem amb ell el trajecte des del bot de l’aigua fins a trobar la bicicleta. El veritable patiment per als seus peus, comença ara. Es treu el neopré i puja a la bici. S’adona, però, que no ha fixat les sabatilles. Va repetint, “que gran, que gran”. L’esperen 180 quilòmetres en bici, amb els peus al descobert i sense cap mena de subjecció. Són 3 voltes senceres entre Calella i Premià de Mar per l’N-II. Sense tallar el trànsit i parant-se, per tant, als semàfors. Aquí també té companyia. Alguns fan una part del recorregut amb ell i d’altres el completen tot.

En Dani arriba amb el puny aixecat i acompanyat, després de 180 quilòmetres en bicicleta. Foto: carlespascual.cat16.10h. En Dani completa el recorregut en bicicleta. A la seva arribada aprofita per fer el ‘check-in’ i deixar-la ja al camp de futbol de gespa artificial, de cara a diumenge, quan repetirà l’experiència de la triatló, però ara amb sabatilles.

En el curt trajecte i sobre una catifa vermella que l’espera, en Dani ens reconeix que se li ha fet més fàcil perquè la bicicleta li ha pesat molt menys que als entrenaments: no portava el pes de la bateria que donava l’energia als més de 2000 llums leds. En Dani s’ha entrenat sempre de nit Dani Aranda (bicicleta)

I arriba el tram final. La marató. En Dani fa els 42 quilòmetres, tots per asfalt. Deixa el recorregut per la sorra per evitar alguna lesió que posi en perill la seva participació aquest diumenge, a la Challenge. Fins a 7 vegades s’arriba fins a Pineda. Ben acompanyat, també. En cap dels trajectes el deixen sol.

20.05h. Completat! Una línia d’arribada improvisada, que creua agafat de la mà de Raúl. Familiars i amics que l’esperen. La intensa pluja, que acompanya a en Dani, durant les dues últimes voltes del recorregut, fa més èpica la gesta d’aquest campió. Felicitats, Dani! Dani Aranda (entrevista)

ARTICLES RELACIONATS
El triatleta Dani Aranda es proposa fer dos ironman seguits, un descalç, per una causa solidària
Dani Aranda, el repte de completar un ironman descalç: corrent i en bici

Share
2 Responses to Raúl suma una nova il.lusió que es diu Dani Aranda
  1. Carles Martínez Respon

    Sense paraules!
    Bonica crónica Carles,

  2. Francesc Millán Respon

    Més gent com Dani ens fan falta. Gràcies Carles per fer el seguiment. No vaig tenir paraules a l’arribada de la Challenge! BRAVO!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.